Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

JADŁOSPIS 06.10.2025 - 12.10.2025

PONIEDZIAŁEK
zupa: AROMATYCZNA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY 250 g (9)
drugie danie: makaron świderki 120g; Jogurtowy sos z truskawkami (1, 7)
drugie danie wegetariańskie: makaron świderki 120g; Jogurtowy sos z truskawkami (1, 7)
WTOREK
zupa: rosół domowy z makaronem bezjajecznym i GOTOWANĄ MARCHEWKĄ 220 G (1, 9)
drugie danie: Kurczak DZIECIĘCA FIESTA po meksykańsku 140g; ryż 120g
drugie danie wegetariańskie: warzywna DZIECIĘCA FIESTA po meksykańsku 140g; ryż 120g
ŚRODA
zupa: Barszcz czerwony na pieczonych burakach 180 g (, 9)
drugie danie: Pulpeciki Gapci Żyrafki z indykiem 80g; kasza jęczmienna 120g, marchewka
duszona z masełkiem (1,3, 7,9)
drugie danie wegetariańskie: Pulpeciki Gapci Żyrafki z soczewiscą 80g; kasza jęczmienna 120g,
marchewka duszona z masełkiem (1,3,7,9)
CZWARTEK
zupa: szczawiowa z jajkiem zbielana śmietaną 180 g (1,3,7, 9)
drugie danie: spaghetti z czerwonej soczewicy 80g; makaron spaghetti 120g (1,9)
drugie danie: spaghetti z czerwonej soczewicy 80g; makaron spaghetti 120g (1,9)
PIĄTEK
zupa: zupa jarzynowa krem 250ml; grzanki pszenne własnego wypieku (1, 9)
drugie danie: mintaj w cieście 80g; ziemniaki z koperkiem 120g; surówka z kiszonej kapusty z
marchewką (1, 3, 4)
drugie danie wegetariańskie: ziemniaki z koperkiem 120g; surówka z kiszonej kapusty z
marchewką; kotlety fasolowe z warzywami 90g (9)
Oznaczenia alergenów: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaja i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty
pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczyny, 13. Łubin i produkty
pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne