JADŁOSPIS 20.10.2025 - 26.10.2025
PONIEDZIAŁEK
zupa: ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną 250 ml (7, 9)
drugie danie: makaron świderki pełnoziarnisty120g -; Jogurtowy sos z truskawkami (1, 7)
drugie danie wegetariańskie: makaron świderki pełnoziarnisty120g -; Jogurtowy sos z
truskawkami (1, 7)
WTOREK
zupa: rosół domowy z makaronem bezjajecznym i gotowaną marchewką 220 G (1, 9)
drugie danie: zraziki w sosie chrzanowym 90g; kasza jęczmienna 120g; ogórek kiszony
(1,3,7)
drugie danie wegetariańskie: kasza jęczmienna 120g; ogórek kiszony; zraziki fasolkowe w
sosie chrzanowym 90 g (1,3,7)
ŚRODA
zupa: KRUPNIK JAGLANY NA INDYKU 250ml (9)
drugie danie: warzywny sos leczo 80g; ryż na złoto 120g
drugie danie wegetariańskie: warzywny sos leczo 80g; ryż na złoto 120g
CZWARTEK
zupa: KAPUŚNIAK z kiszonej kapusty 250 ml (9)
drugie danie: carbonara z ciecierzycą, makron tagiatelle (1)
drugie danie wegetariańskie: : spaghetti bolognese z soczewicy, makron (1)
PIĄTEK
zupa: Jesienna ZUPA KUKURYDZIANA Z POPCORNEM 250 G (9)
drugie danie: ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty z
jabłkiem i cebulką 120g (1, 3, 4, 9)
drugie danie wegetariańskie: ziemniaki z koperkiem, kotlet z cieciorki, surówka z kiszonej
kapusty z jabłkiem i cebulką 120g (1, 3, 4, 9)
Oznaczenia alergenów: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaja i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty
pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczyny, 13. Łubin i produkty
pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne