Jadłospis 22.09-28.09.2025
W razie nieobecności dziecka w szkole w dniu, kiedy obiad został opłacony, prosimy o niezwłoczne powiadomienie sekretariatu szkoły - nie później niż do godziny 8:00.
PONIEDZIAŁEK
zupa: Koperkowa z brązowym ryżem 250ml (9)
drugie danie: makaron kolorowy 120 g jogurtowy sos z wiśniami 80g (1, 7)
drugie danie wegetariańskie: makaron kolorowy 120 g z białym serem i cynamonem 80g (1, 7)
WTOREK
zupa: rosół domowy z makaronem bezjajecznym i GOTOWANĄ MARCHEWKĄ 220 G (1, 9)
drugie danie: kotlety mielone 80g; ziemniaki z koperkiem 120g; surówka koperkowa (1, 3, 9)
drugie danie wegetariańskie: ziemniaki z koperkiem 120g; surówka koperkowa, kotlety z
ciecierzycy (9)
ŚRODA
zupa: ) Zielona kremowa zupa Fiony; groszek ptysiowy (1,3, 9) 250 ml
drugie danie: kasza bulgur z sosem pieczarkowym, sałatka z buraczków (1, 7)
drugie danie wegetariańskie: kasza bulgur z sosem pieczarkowym, sałatka z buraczków (1, 7)
CZWARTEK
zupa: kapuśniak z młodej kapusty 250 ml (9)
drugie danie: rurki bakłażanowe z indykiem (1,9 )
drugie danie wegetariańskie: rurki bakłażanowe 80g (1, 9)
PIĄTEK
zupa: KRUPNICZEK RYŻOWY Z ZIELENINĄ 250ml (9)
drugie danie: ryż 120 g; ryba po grecku (1, 3, 4, 7)
drugie danie wegetariańskie: ryż, warzywny sos po grecku 90g (1, 9)
Oznaczenia alergenów: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaja i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7.
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty
pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczyny, 13. Łubin i produkty
pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne