Jadłospis 23.06. - 27.06.2025
W razie nieobecności dziecka w szkole w dniu, kiedy obiad został opłacony, prosimy o niezwłoczne powiadomienie sekretariatu szkoły - nie później niż do godziny 8:00.
MENU SZKOLNE
23.06.2025 - 29.06.2025
PONIEDZIAŁEK
zupa: barszcz ukraiński na pieczonych buraczkach bez zabielania 250ml (9)
drugie danie: pierogi z serem 200 g (1, 7)
drugie danie wegetariańskie: pierogi z serem 200 g (1, 7)
WTOREK
zupa: minestrone 250 ml (9)
drugie danie: POTRAWKA Z KURCZAKA Z ZIELENINĄ 120 g; ryż 120g; marchewka duszona z masełkiem (7)
drugie danie wegetariańskie: ryż 120g; marchewka duszona z masełkiem ; sos potrawkowy z zieleniną (1, 7, 9)
ŚRODA
zupa: Fasolowa z kolorowej fasolki 250ml (7,9)
drugie danie: pulpety w sosie własnym; AKSAMITNY sos koperkowy 45 g; kasza jęczmienna 120g; surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki (1, 3, 7)
drugie danie wegetariańskie: AKSAMITNY sos koperkowy 45 g; kasza jęczmienna 120g; surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki; pulpety z cieciorki w sosie własnym BG/BJ (1, 7, 9)
CZWARTEK
zupa: Barszcz biały 250 ml (1, 7)
drugie danie: makaron penne 120g; sos serowo brokułowy 80g (1,7)
drugie danie wegetariańskie: makaron penne 120g; sos serowo brokułowy 80g (1, 7)
PIĄTEK
zupa: zupa krem z białych warzyw; grzanki pełnoziarniste własnego wypieku (1, 9)
drugie danie: morszczuk panierowany 80g; ziemniaki z koperkiem 120g; surówka z młodej kapusty (1, 3, 4)
drugie danie wegetariańskie: ziemniaki z koperkiem 120g; surówka z młodej kapusty; kotlety z ciecierzycy 80 g (9)
Oznaczenia alergenów: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczyny, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne